Over Meestercoach

Meestercoach is in 2017 opgericht door Mark Paludanus. Mark heeft jarenlange ervaring als leerkracht in het basisonderwijs en daarnaast verschillende functies in het voetbal vervuld. Tijdens zijn periode als Hoofd Jeugdopleiding van SV Ouderkerk won de vereniging de landelijke prijs voor Beste Jeugdopleiding van Nederland, de Rinus Michels Award. Met Meestercoach komen zijn pedagogische vaardigheden en voetbaltechnische kennis en ervaring samen om verenigingen te helpen bij hun uitdagingen. 

Een overzicht van opleidingen:

 • UEFA / Licentie B / Trainer Coach II
 • Post HBO - Docent Lichamelijke Opvoeding basisonderwijs
 • HBO bachelor - PABO - Leerkracht basisonderwijs
 • MBO Sport & Bewegen - Sportinstructeur

Werkervaring uitgelicht:

 • Leerkracht Basisonderwijs - diverse groepen / leeftijden
 • Docent voetbalopleidingen in samenwerking met de KNVB
 • Hoofd Jeugdopleiding SV Ouderkerk - Winnaar Rinus Michels Award 2012
 • Stage Trainer Coach II bij de jeugdopleiding van AFC AJAX

De optelsom van deze ervaring heeft geleid tot het oprichten van Meestercoach in 2017.
Met een breed palet aan oplossingen, onder meer op het gebied van beleid, strategie, scholing en speelwijze-ontwikkeling, biedt Meestercoach maatwerk dat uitvoerbaar is bij iedere vereniging.

Even voorstellen

Mark Paludanus

"De sleutel voor succes heeft iedere vereniging in eigen hand. Door eigen trainers intern op te leiden, volgens een uitvoerbaar beleidsplan, trainen en spelen alle (jeugd)teams op dezelfde manier.  Ik heb het na een wedstrijd in eerste instantie niet over de uitslag, maar over het vertoonde spel. Hiermee stel je de ontwikkeling van een jeugdteam boven de resultaten." - Mark

BEKIJK DE SERVICES VAN MEESTERCOACH

Meester + Coach = Meestercoach

Met Meestercoach wil Mark verenigingen verder helpen door zijn ervaringen als leerkracht en coach te combineren in een uniek scholingsconcept binnen de vereniging. In de naam Meestercoach komen twee onmisbare elementen terug die samen het concept vormen.

"Lesgeven aan kinderen is, net als trainen/coachen, een vak. Voor het begeleiden van kinderen zijn pedagogische handvatten nodig. Er zijn veel overeenkomsten tussen het basisonderwijs en het leren voetballen. In beide situaties gaat het om het ontwikkelen van kinderen in kennis en vaardigheden, maar ook in gedrag."

 • De ‘Meester’ staat voor het pedagogische element in het scholingsaanbod. Middels de services van Meestercoach worden de belangrijkste handvatten aangereikt. Een groep jeugdspelers goed kunnen begeleiden is immers een belangrijke voorwaarde om de groep ook daadwerkelijk iets te kunnen leren. 
 • De ‘Coach’ richt zich vooral op de voetbal-inhoudelijke elementen. Meestercoach biedt scholingsbijeenkomsten voor alle geledingen van een vereniging en geschikt voor ieder niveau. Iedereen krijgt persoonlijke voetbalscholing op maat.
 • Als je 'ergens goed in wilt worden' dan wil je er een ‘Meester’ in worden. Meestercoach werkt voor jeugdtrainer/coaches, coördinatoren, teambegeleiders en bestuurders die gemotiveerd zijn om (samen) te groeien. Oftewel; mensen die zelf een Meestercoach willen worden. Dit start met een doel om jezelf te verbeteren, om uiteindelijk anderen beter te kunnen maken. 
 • De naam Meestercoach geeft ook aan dat de organisatie vakwerk levert. Meestercoach begeleidt voetbalverenigingen met als doel uit te blinken in een goede begeleiding voor jeugdspelers van de gehele vereniging.

Meestercoach heeft de top 10 uitdagingen van verenigingen in kaart gebracht en is opgericht om deze uitdagingen om te buigen naar kansen. Met het uiteindelijke doel om iedereen met plezier te laten voetballen.  

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP MET MEESTERCOACH

Rinus Michels Award


In het seizoen 2011/2012 werd amateurvereniging sv Ouderkerk door de KNVB beloond met de Rinus Michels Award voor 'Beste Amateur Jeugdopleiding’ van Nederland. Mark werkte in deze periode als Jeugdcoördinator en Hoofd Jeugdopleiding bij sv Ouderkerk. 

De weg naar de winst van deze gerenommeerde voetbalprijs begon met de uitwerking van een uitvoerbaar jeugdvoetbal beleidsplan. Met een goed beleidsplan als uitgangspunt werden in een aantal jaar grote stappen gemaakt. 

Mark gaf in deze periode cursussen in samenwerking met de KNVB voor het gehele jeugdkader van de Ouderkerkse vereniging. De succesformule van sv Ouderkerk had als belangrijk onderdeel dat de opleidingsvisie consistent werd uitgevoerd en gedragen: een eigen speelwijze/voetbalsysteem, een trainingsplan voor iedere leeftijdscategorie en veel aandacht voor een gezamenlijke begeleidingswijze. 

"Onze kracht was de combinatie van het pedagogische aspect en het voetbaltechnische gedeelte."

Sv Ouderkerk werd uiteindelijk als winnaar van de Rinus Michels Award verkozen, boven andere genomineerde amateurverenigingen. Meestercoach streeft er naar de elementen van deze succesformule in zijn aanbod te combineren.